woensdag 27 april 2011

Bloemen en inchies kaart

Op de Art Specially beurs heb de de nieuwste uitgave van Craft Stamper - mei editie - gekocht.
Vond er echt heel leuke voorbeelden in staan en heb twee kaarten gemaakt.
De eerste kaart met bloemen heb ik op wit papier gestempeld en met versamark de tekststempel van Kaisercraft - script - gebruikt en met clear embossing poeder behandeld. Daarna met distress inkt - tattered rose en victorian velvet - gekleurd. Gedeeltes van de tekst me jet black Archival inkt gestempeld. De twee bloemen  (gratis stempel bij craft stamper van augustus 2010) op wit papier gestempeld en met distress inkt ingekleurd (de lichte bloem met tattered rose en victorian velvet, de donkere met dusty concord en faded jeans). De bloemen uitgeknipt en opgeplakt. Stempeltje 'friends forever' en linksboven in de hoek een pailettenbloemetje geplakt. De kaart op zwart papier gemat en op een witte kaart geplakt.


Voor de inchies kaart heb ik verschillende stempels gebruikt en gestempeld met distress inkt in de kleuren victorian velvet en dusty concord. Verschillende onderdelen ook ingekleurd met deze kleuren inkt.
De tekststempeltjes zijn van verschillende clearstamps van inkadinkado en zijn gestempeld met Archival Maroon. De bloem linksonder met Archival Jet Black gestempeld en ingekleurd met dusty concord. Hierop een kartonnen bloem (welke ik nog ergens had liggen) en een rose touwtje vastgeknoopt. Als laatste een paar blingsteentjes opgeplakt. Alles op een lila papiertje geplakt (wat ik nog had liggen en er perfekt bijpaste) en daarna op een witte kaart.
Deze kaart is iets anders uitgevallen doordat ik een voorliefde voor vierkante kaarten heb, en het eigenlijk op een rechthoekige kaart verwerkt moest worden. Geeft een iets ander resultaat, maar ook leuk.


Ik vond het heel leuk om deze kaarten uit te proberen en ben zeker van plan er nog een paar op deze manier  te maken.

Heel veel groetjes van Ini

10 opmerkingen:

Janine zei

ehh, ff raden wat jij kocht op de beurs, hahaa, veel distress inkt, leuk he meis, om te knoeien met deze inkt en je kaarten zijn het bewijs dat dit geweldig gelukt is, erg mooi. is je toch ook gelukt met de foto's zie ik ☺ liefs van mig

Judith zei

Die inchies zien er leuk uit! Leuk te lezen hoe zo een kaart ontstaat (-: Ooit ga ik ook Distress proberen, hoop ik
groetjes Judith

Jolette zei

Ze zijn leuk Ini!
Mooi die kleuren.
Leuk die details, die mooie steen en bloemetjes.
Goede aankopen gedaan daar in Zeist...

Anneke zei

Ik deel je voorliefde voor vierkante kaarten :)
Je maakte wel 2 erg mooie kaartjes! Mooie kleurencombi bij de bovenste! Zo'n inchie kaart staat ook nog op mijn 'to do' lijstje, jij maakte wel een schitterend exemplaar!

Marianne zei

De kaarten zijn erg mooi! Het zal veel werk zijn. Hoe lang werk je eigenlijk aan een kaart?
groetjes,
Marianne.

Bianca Kalksma zei

Wat een prachtige kaarten Ini! Bedankt voor de uitleg, heel inspirerend! Prachtige bloemenkaart met de tekstdeeltjes en de inchiekaart is zó mooi van kleur en zó mooi gemaakt, die vógel, ge wel dig. Geweldig. Super. Ik heb ook een voorliefde voor vierkante kaarten, vind het zelfs lastig om rechthoekige te maken. Ook heel erg bedankt voor je duidelijke uitleg over de babykaart met de AJ-stempel. Nogmaals complimenten daarvoor, je achtergrond is echt super.
Maar die inchiekaart, prachtig. Prachtige kleurencombi. Super.

CreativBär zei

Prachtig kaartjes, Ini :-)

Inge zei

Leuke kaartjes! Ik vind vooral de bovenste mooi met het zwart/wit/kraft :) Mooie bloemen ook!

Yvonne zei

Twee prachtige kaarten Ini!
Mooie achtergrond bij je bovenste kaart, leuk effect met de emboss tekst van versamark en daar bovenop de kleine stukjes tekst in zwart, doet het daar goed op! Leuke bloemen hè van de Craft Stamper!
Je hebt ook leuke dingen op de beurs aangeschaft die je hier meteen hebt gebruikt!
Mooie vierkante kaart! Mooie kleuren en wat ik zo leuk vind is dat alle vierkantjes verschillend zijn, maar toch heel goed bij elkaar passen!
Volgende keer hoop ik dat het kwartje bij mij valt als we elkaar tegenkomen op een beurs of ergens anders ..... heel suf van mij dat ik daar pas achter kwam na jouw mailtje aan mij. Met het schaamrood op mijn kaken, EXCUUS!
Groetjes van Yvon

Petra Tillmann zei

Wat een mooe kaarten heb je gemaakt, Ini! Prachtig die zachte kleuren.
Groetjes, Petra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...