maandag 23 mei 2011

Tibetaanse vlaggen

Afgelopen zaterdag hebben Janine en ik tijdens een workshop Tibetaanse vlaggen gemaakt. Het was echt heel leuk en leerzaam. We hebben 3 sets vlaggen gemaakt die in de kleurvolgorde geel, groen, rood, wit, blauw worden opgehangen. Deze kleuren staan voor Hemel, Aarde, Lucht, Water en Vuur. Ik heb het aan Janine overgelaten om het hele verhaal te vertellen, daar zij hier tien keer beter in is dan ik. Hieronder zie je mijn foto's van de vlaggen die ikzelf gemaakt heb. Twee hangen er in de tuin en de kleine vlag hangt in mijn 'werkkamer'. De grote vlaggen hangen buiten in weer en wind, waar ze zullen verweren, hetgeen ook de bedoeling is (al hoop ik dat het iets minder snel gaat dan de 2 minuten die het duurde bij Janine!).
Zo worden alle wensen naar iedereen doorgegeven.






donderdag 19 mei 2011

Bloemenkaart

Heb bij Janine vorige week diverse achtergronden gemaakt. We hebben vanalles uitgeprobeerd. Van alcoholinkt tot bubbelen van scheerschuim tot koperpoets.



Hartstikke leuk om te doen. Dus nu liggen er een hele hoop achtergrondjes waar nog vanalles mee gedaan moet worden.
Een kaart heb ik dan eindelijk af.  De scheerschuimkaart - waar ik eigenlijk het minste mee had. Maar ik vind hem toch wel aardig geworden.





De kleuren die in het scheerschuim verwerkt zijn, zijn hoofdzakelijk rood en blauw. Van het mooiste gedeelte een vierkant gesneden. Uit een oud boek een stuk tekst gescheurd, bewerkt met gesso en op de kaart geplakt. Daarna met archival jet black de bloemen en poststempels afgedrukt. Met een witte gelpen de scheurranden van de tekst benadrukt. De bloemen met kleurpotloden ingekleurd en met een waterkwast bewerkt. De kaart gemat op zwart en op een blauwe kaart geplakt.

Heel veel groetjes van Ini

zondag 8 mei 2011

Trouwkaart

Voor een kennisje hier uit de buurt een trouwkaart gemaakt voor haar zoon die begin juli gaat trouwen. De bruid trouwt niet traditioneel in wit maar in grijs met beige. Dus ik heb de kaart hier op gebaseerd.




De kaart van oud-Hollands papier op maat gemaakt met de scheurliniaal.
Het ondergrondvel is uit een stuk scrapvel met swirl gesneden.
De tekstjes (docraft - forever friends- going to the chapel) zijn gestempeld met archival inkt coffee.
De jurk van de art journey stempels ook met coffee afgedrukt en fungeert hier als bruidsjurk. Ingekleurd met inkt en versierd met stoffen roosjes en pareltjes.
Een cremekleurig lint met pareltjes en hartjes aan de rechterkant geplakt. Bovenin strass swirls van primamarketing gebruikt.
In het witte gedeelte onder mr. and mrs. komen nog de namen, maar die moet ik nog krijgen.

Heel veel groetjes van Ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...